امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رژیم دیابتی ها
#1
بهترین رژیم غذایی برای افراد دیابتی رژیمی است که مقدار زیادی سبزیجات تازه، میوه جات، غلات کامل و گوشت های کم چرب مانند ماهی را در برگیرد و ضمناً مقدار متعادلی از چربیهای خوب نظیر آووکادو ، روغن زیتون و اسیدهای چرب امگا ۳ نیز در آن وجود داشته باشد.
برای مثال رژیم غذایی مدیترانه ای علاوه برداشتن طعم بسیار خوب، رژیم غذایی سالمی است که مقدار چربی اشباع در آن بسیار کم است. در موقع خرید از سوپر مارکت ها یا فروشگاههای مواد غذایی به قفسه های غذاهای آماده و فرآوری شده نزدیک نشوید، شما باید عادات غذایی ناسالم خود را فراموش کنید. غذاهای فرآوری شده یا آماده ی طبخ غالباً حاوی مقادیر زیادی نمک و شکر یا روغن های هیدورژنه است که می تواند موجب افزایش قندخون، فشارخون و چربیهای خون شما شود.
شما به عنوان یک فرد دیابتی باید توجه ویژه ای به نوشیدن آب داشته باشید. فراموش نکنید نوشیدن آب بخصوص درهوای گرم مانع از کم آبی بدنتان می شود. همچنین نوشیدن آب در زمان افزایش قندخون یا هایپرگلایسمی به بدن کمک می کند تا کتونهای تولید شده (اسیدهایی که محصولات فرعی افزایش قندخون طولانی مدت هستند) را از بدن شما خارج کند.
درحالیکه راههایی برای انتخاب غذاهای سالمتر وجود دارد اما یک رژیم اختصاصی که شامل غذاهای خاص برای افراد مبتلا به دیابت باشد، وجود ندارد. توصیه های رژیمی به افراد دیابتی همان توصیه هایی است که به افراد غیر دیابتی برای حفظ سلامتشان می شود. به طورمثال انتخاب غذاهای غیر فرآوری شده بهتر از غذاهای فرآوری شده است. غذاهای بطور طبیعی مملو از مواد مغذی هستند در یک رژیم سالم باید ازغذاهایی با کالری کمتر استفاده شود : به جای غذاهای پرکالری مثل نوشابه از شیر کم چرب استفاده کنید یا به جای خوردن چیپس از خشکبار بدون نمک استفاده نمایید. هر روز غذاهای متنوع ومختلفی را در رژیم خود بگنجانید، هدف شما خوردن سبزیجات رنگارنگ و میوه های مختلف در طول هفته باشد. رژیم غذایی خود را با تاکید بر مصرف غلات کامل، سبزیجات تازه یا فریز شده و میوه جات، لبنیات کم چرب، گوشت های بدون چربی و چربیهای سالم استوار کنید.
برای یک فرد دیابتی هیچ ممنوعیت مطلقی برای مصرف شکر یا کربوهیدرات وجود ندارد اما باید بدانید که هر غذای حاوی کربوهیدرات، چه مقدار بروی قند خونتان تأثیر می گذارد. بنابراین با جایگزین کردن برخی غذاها با هم و دقت در اندازه ی سروینگ آنها می توانید به مقدار صحیح از برخی مواد شیرین و دسرهایی که دوست دارید، استفاده کنید .
مواد غذایی مضر برای تغذیه دیابتی ها
مبتلایان به دیابت باید مصرف مواد نشاسته ای با روغن زیاد مانند سیب زمینی سرخ شده را به حداقل برسانند و در میان وعده از منابع کربوهیدرات کم چرب مثل نان برشته، نان سوخاری و بیسکویت های ساده و سبوس دار استفاده کنند.
دیابتی ها حتی بهتر است سبزی ها را آب پز کرده و حتی الامکان از سرخ کردن آنها امتناع کرد.
برای سالادها استفاده از سس کم چرب یا بدون چربی یا روغن زیتون به همراه سرکه، آب لیمو یاّ آب غوره کم نمک می توان چاشنی و طعم دهنده خوبی باشد.منبع : متخصصین تغذیه
مواد قندی ساده مثل قند و شکر، مربا، شربت و عسل که خیلی زود قندخون را بالا می برد باید از برنامه غذایی فرد دیابتی حذف شود و مصرف قندهای مرکب مثل خرما ، کشمش، انجیر و توت خشک جایگزین این مواد شود
میوه هایی که قند بالایی دارند مثل خربزه ، موز، طالبی، انگورعسگری قند بالایی دارند و باید از مصرف آنها پرهیز کنند ولی میوه هایی که شیرین نیستند مثل سیب گلاب و سیب درختی و یا خیار برای دیابتی ها بسیار مناسب است
استفاده از غذاهای رژیمی بتدریج باعث خوردن بیش از حد این مواد می شود و فرد به این نکته توجه نمی کند که این مواد کالری دارد و اگر باعث افزایش قند خون نشود، حتما چاق کننده است. این رژیم یعنی قرار گرفتن در یک چرخه معیوب، چون کسی که وزنش افزایش یابد، قندش از کنترل خارج می شود.
پاسخ
roseتشکر شده توسط:


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان