امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کشف زیبایی های بی شمار تفلیس (بخش دوم)
#1
معماری چهل تکه گرجستان
تنها وجود معماری چهل تکه و الهام گرفته از سبک های مختلف در بخش قدیمی شهر تفلیس، برای دیدن این شهر که پایتخت زیبای گرجستان است، انگیزه ای مناسب و کافی محسوب می شود. بالکن های دارای ترکیبات پیچیده معماری در ساختمان های قدیمی، خیابان هایی که محله های تاریخی را به یکدیگر متصل می کند، درختان زیبای خیابان روستاولی (Rustaveli) که منظره ای شبیه به پاریس را در این شهر کوچک شرق اروپا ایجاد کرده اند، هر کدام برای مجذوب شدن به شهر تفلیس کفایت می کند. در طول سفر به گرجستان، من همه روزه با انرژی زیادی از بستر بیرون آمده و از فکر سپری کردین یک روز پرهیجان در خیابان های تفلیس به همراه دوربین خود، مشعوف می شدم. این مطلب برگرفته از سایت تور آنتالیا است .
مناطقی آرام، سنگ فرش های زیبا و لبخند همیشگی مردم، بخش عمده ای از خاطرات من در تفلیس را تشکیل می دهند. در این شهر نشانه قرن ها تاثیر معماری سبک ایرانی، آلمانی و روسی به خوبی قابل مشاهده است. البته این جنبه های تاریخی را نمی توان تنها بخش دوست داشتنی و جذاب تفلیس دانست و این شهر در سایه ثبات و امنیت سال های اخیر، با سرعت در حال پیشرفت و مدرن شدن است. در حال حاضر شاهد وجود معماری مدرن و امروزی در کنار سازه های قدیمی و کلاسیک در این شهر بوده و حتی در قلعه و استحکامات نظامی ناریکالا (Narikala Fortress) می توانید آثار معماری قرن ۴ میلادی را مشاهده کنید. در بازدید از این محل به خوبی با مفهوم گذر زمان روبرو شده و شاهد گذر تاریخ پر فراز و نشیب تفلیس از گذشته های دور تا امروز هستید.متاسفانه بسیاری از ساختمان های تاریخی و بناهای قدیمی این شهر با بالکن های زیبای خود، مورد بی توجهی قرار گرفته و در شرایط مناسبی به سر نمی برند. مشابه این وضعیت در شهر هاوانا پایتخت کشور کوبا نیز دیده می شود که به دلیل وجود مشکلات اقتصادی، بناهای تاریخی و ابنیه قدیمی مورد بی توجهی قرار گرفته و در شرایط نامناسبی هستند. در شهر تفلیس یک درگیری و تضاد بین بافت سنتی و زیبا و ساختمان های مدرن وجود دارد که سبب شده بین بخش تاریخی و سنتی شهر، شاهد شکل گیری معماری بی قاعده ای باشیم. این موضوع در حالی است که شهر دارای گلچینی از سبک های مختلف معماری بوده و باید این جاذبه را حفظ کند.
غذاها و نوشیدنی های خوش مزه
در حقیقت فرهنگ غذایی این کشور بسیار خارق العاده است. این موضوع دلیل اصلی این بود که من نوشتار خود را با توضیحی مبسوط درباره تاریخ گرجستان آغاز کردم. تاریخ نقشی محوری در تبدیل شدن گرجستان به یک مقصد ایده آل برای دوستداران غذا، ایفا می کند. تقابل و تاثیر فرهنگ های مختلف موجود در این کشور بر یکدیگر، سبب شکل گیری سبک ها مختلف غذایی با طعم ها و تنوع بسیار خوبی شده است. از سوی دیگر این موضوع سبب شده است تا در گرجستان شاهد حضور غذاهای مختلفی مانند سالادهای مدیترانه ای؛ سوپ لوبیا، پیتزای خاص گرجستانی و … باشیم و باید اعلام کنم که من به عنوان یک فرد صرفا گیاه خوار، در این کشور با مشکلی روبرو نشدم.
کشوری با فرهنگ و مردمی میهمان نواز
مجسمه مادر گرجستان یا کارتْلیس دِدا (Kartlis Deda) نماد شهر تفلیس محسوب شده و در بالای تپه (Sololaki Hill) قرار داشته و از همه جای شهر قابل مشاهده است. این مجسمه را می توان نماد خوبی برای خوش آمدگویی به شهر دانست. برای مردم گرجستان این مجسمه دارای دو وجه و معنی میهمان نوازی و آزادی است. این مجسمه ۵۰ متری یک جام در دست چپ و یک شمشیر در دست راست خود حمل می کند. جام وی پیشکشی به دوستان و میهمانان بوده و شمشیر نیز به دشمنان تعلق دارد.در عمل، شما در سفر خود به تمامی بخش های گرجستان با میهمان نوازی رو به رو می شوید. من حتی زمانی که این کشور را ترک کردم نیز این میهمان نوازی مردم گرجستان را با خود حس می کردم. گفت وگوهای من با دوستان جدیدم در این کشور، دائما در ذهن من رژه رفته و خوش آمدگویی به میهمان و میهمان نوازی را می توان بخشی جدانشدنی از فرهنگ مردم گرجستان دانست. زمانی که من عکسی از تفلیس را در اینستاگرام اشتراک گذاشتم، یکی از اهالی گرجستان به نام تئو (Teo) که وی را نمی شناختم، برایم پیام گذاشت که به شهر من تفلیس خوش آمدی. ما به سرعت با یکدیگر در شهر قرار گذاشته و با دوستان وی نیز آشنا شدم. ما در این سفر، ساعاتی طولانی را با یکدیگر گذرانده و اگرچه من با افراد میهمان نواز زیادی در شهرهای مختلف گوشه و کنار جهان آشنا شده بودم، اما نوع میهمان نوازی مردم گرجستان به راستی غیرقابل توصیف است. شما در گرجستان قطعا با گرمی و مهربانی استقبال خواهید شد.
پاسخ
roseتشکر شده توسط:


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان