امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا در سفر باهواپیما گوش کیپ می شود؟
#1
هواپیما چه اثری روی گوش می گذارد
تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا وقتی بر روی صندلی هواپیما نشسته اید و در حال پرواز هستید احساس می کنید که گوش شما گرفته است؟ معمولا با گرفتن بینی و سعی در خارج کردن هوا از بینی، گوش باز می شود. حتما بارها دیده اید که وقتی ارتفاع هواپیما کم می شود بچه ها گریه می کنند. از معمول ترین مشکلاتی که در هنگام پرواز ایجاد می شود ناراحتی هایی در گوش است که البته به طور موقت درد دارد و خیلی زود هم خوب می شود، می خواهیم درباره دلیل ناراحتی های گوش در هواپیما حرف بزنیم . این مطلب برگرفته از سایت هتل لانگ بیج ریزورت آلانیا است .
در ابتدا باید درباره گوش توضیح کمی بدهیم، گوش سه بخش مختلف دارد:
گوش بیرونی: از لاله گوش و کانال گوش تشکیل شده که این کانال به پرده گوش می رسد.
گوش میانی: از پرده گوش، استخوانچه های گوش و پشت پرده گوش تشکیل شده که در مقابل تغییرات زیاد فشار محیط آسیب پذیر است.
گوش داخلی: جایی است که سلول های عصبی شنوایی و تعادلی در آنجا قرار دارند.
فشار هوا چه اثری بر روی گوش می گذارد
دلیل اینکه در هنگام سفر با هواپیما دچار مشکلات گوش می شوید، گوش میانی است. گوش میانی به شکل حفره ای در داخل استخوان گیجگاهی قرار دارد و در مقابل تغییرات فشار محیط از خود حساسیت نشان می دهد و دچار مشکل می شود. لوله ای به نام شیپور استاش گوش میانی را به حلق متصل می کند، جداره های این لوله که خاصیت انعطاف پذیری دارد در شرایط طبیعی بر روی یکدیگر خوابیده است. وقتی به داخل حلق فشار اضافه شود مثل وقتی که می خواهیم چیزی را قورت بدهیم این فشار باعث می شود که دیواره های لوله استاش باز شود و هوا به گوش میانی راه پیدا کند. اگر فشار دو طرف پرده گوش با هم برابر باشد در این صورت پرده گوش هیچ مشکلی ندارد و در بهترین حالت خود قرار دارد. هر چه ارتفاع بیشتر باشد فشار هوا کمتر می شود پس وقتی سوار بر هواپیما هستید فشار محیط کمتر از فشار گوش میانی می شود در این هنگام این افزایش فشار گوش میانی از راه لوله استاش متعادل می شود تا فشار دو طرف پرده گوش مثل هم شود. وقتی هواپیما در حال کم کردن ارتفاع است فشار محیط، بیشتر از گوش میانی می شود که در این صورت اگر از طریق حلق به گوش میانی هوا برسانید فشار دو طرف پرده گوش برابر می شوند. اما سرماخوردگی، عفونت سینوزیت ها و حساسیت بینی می تواند باعث مسدود شدن شیپور استاش شود. هنگامی که سوار بر هواپیما در حال پرواز هستیم گاهی فشار خیلی تغییر می کند در این صورت شیپور استاش باید دائما باز شود و فشار دو طرف پرده گوش را برابر کند مخصوصا در هنگام فرود هواپیما که ناگهان تغییر فشار اتفاق می افتد گوش آسیب پذیر می شود که این حالت در بالا رفتن از آسانسور و شیرجه زدن در قسمت عمیق آب هم اتفاق می افتد.
چگونه کیپی گوش را از بین ببریم
می توانید بینی خود را گرفته و سعی کنید هوا را از بینی خارج کنید در این صورت معمولا کیپی گوش برطرف می شود، جویدن آدامس هم چون باعث می شود که بزاق بیشتری تولید شود و آب دهان خود را بیشتر قورت دهید باعث باز شدن جداره های شیپور استاش و بالا رفتن فشار گوش میانی می شود، خمیازه کشیدن هم همین عمل را انجام می دهد. در هنگامی که هواپیما در حال فرود است کودک خود را از خواب بیدار کنید و به او غذا یا شیر دهید تا عمل بلع را انجام دهد و از آسیب های گوش در امان باشد.
پاسخ
roseتشکر شده توسط:


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان