سیستمی‌ها

نسخه‌ی کامل: خوشمزه های ایستاده در پیاده روهای استانبول (قسمت اول)
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
این ‌بار از میزهای رستوران‌ استانبول، این شهر خوش ‌رنگ و لعاب و پر از غذاهای خوشمزه انصراف می‌ دهیم و به سراغ اغذیه ‌فروشی ‌ها و غذاهای محلی آن می رویم تا شما را به آن‌چه که مردم کوچه و بازار در زندگی روزمره‌ جواب شکم‌ گرسنه ‌شان را با آن می ‌دهند، آشنا کنیم. شک نکنید مزه‌ ایستادن در پیاده‌ رو، روی دست غذا خوردن و خوش و بش با مردم شهر دست کمی از لذت نشستن در رستوران ‌های گران شهر و سفارش غذا به گارسون ‌های دست‌ به سینه ندارد. آن‌ چه در پیاده‌ رو و کنار بساط اغذیه ‌فروشی ‌های محلی وجود دارد لذت معاشرت و ارتباط فرهنگی است که هیچ گردشگری سر میز رستوران‌ های ساکت و آرام پیدایش نمی‌کند. حالا این‌جا می‌خواهیم سه غذای خوشمزه‌ و پرطرفداری که محلی ‌ها و توریست ‌ها می ‌توانند در کنار خیابان نوش جان کنند و در عین‌حال جیب‌ شان از آفت رستوران ‌ها و غذا های گران ‌قیمت در امان باشد به شما معرفی کنیم. این مطلب برگرفته از سایت تور استانبول است .
۱. لاهماجون (Lahmacun)
لاهماجون یک پیتزای ترکی است که ساده‌ ترین و در عین حال یکی از خوشمزه ‌ترین غذا هایی است که تازگی ها به برخی استان ‌های شمال غربی کشور ما نیز راه پیدا کرده است. این غذا خمیر نازکی دارد که رویش تکه ‌های گوشت قرمز چرخ‌کرده، پیاز و فلفل پخش شده و دقایقی در تنور آتش قرار می‌گیرد. در واقع لاهماجون نان لواشی است که روی آن در زمان پخت مواد نامبرده اضافه شده است. لاهماجون را باید سریع پس از خارج شدن از تنور میل نمائید. با لاهماجون مقدار زیادی جعفری تازه و آب لیمو نیز سرو می ‌شود و دوغ محلی یا همان آیران (Ayran) دیگر همه چیز را برای تجربه‌ یک مزه‌ لذیذ و کم‌نظیر فراهم می‌ کند. این غذای خوشمزه در تمام محلات استانبول پیدا می ‌شود اما بهترین لاهماجون‌ها آن‌هایی هستند که در تنورهای سنگی تهیه می ‌شوند. لاهماجون خلیل (Halil Lahmacun) و بُرسام تاش فیرین (Borsam Tas Firin) در محله‌ کادی کوی (Kadikoy) و فیستیک کباب (Fistik Kebab) در محله‌ آرناووت کوی (Arnavut Koy) از همان‌ هایی هستند که لاهماجون ‌های تنورسنگی را دست‌ تان می‌ دهند.
۲. بالیک اِکمِک (Balik-Ekmek)
در کنار تنگه‌ بسفر علاوه بر مناظر چشمگیر، یک رژیم غذایی مملو از غذاهای دریایی برای ساکنان این شهر مهیا شده است. به جز در رستوران ‌های پر زرق و برق، ماهی حتی به دکه ‌های خیابانی نیز راه پیدا کرده و وقتی از محلاتی مانند کاراکوی (Karakoy) و اِمین اُنو (Eminonu) که کنار ساحل قرار دارند گذر می‌ کنید می توانید عطر مست کننده‌ ماهی سرخ شده در روغن زیتون یا کره را حس کنید. قطعا با یک ساندویچ ماهی سرخ شده، حال و هوای پل گالاتا و تماشای منظره‌ استانبول بسیار به یادماندنی ‌تر خواهد بود. محلی ‌ها می ‌گویند ساندویچ ماهی که پس از نشستن در این مکان سرو شده و میل می‌شود، بسیار لذت بخش ‌تر از زمانی می باشد که آن را در حالت ایستاده بخورید.
۳. سیمیت (Simit)
کسی نیست در استانبول بتواند در برابر عطر نان تازه غلت خورده در کنجد و برشته شده در آتش مقاومت کند. یک فرد استانبولی را می ‌توانید با سمیت‌ های پیچیده شده در کاغذی که صبح ‌ها در دست دارند، بشناسید. نوشیدن چای در استکان ‌های کمر باریک لذت این نان‌ ها را دو چندان می‌کند. گاری ‌های سیمیت‌ فروشی یا برخی نانوایی ‌ها این نان ‌ها را در طول نیز به فروش می‌ رسانند.